veelgestelde vragen

verzenden en retourneren

Als wij de bestelling hebben goedgekeurd, zullen wij deze zorgvuldig inpakken en naar je opsturen. Heb je op werkdagen voor 14.00 uur besteld? Dan heb je de bestelling onder normale omstandigheden de volgende dag via PostNL in huis.

Bestellingen geplaatst van vrijdag 14:00 tot maandag 14:00 worden op maandag verzonden en zullen onder normale omstandigheden op dinsdag worden bezorgd. Boven de 30 euro bezorgen we je bestelling gratis.

Zodra je bestelling verstuurd is, ontvang je een e-mail met een Track & Trace code. Met deze code en de bijbehorende weblink kun je je bestelling eenvoudig volgen. Ben je niet thuis bij de eerste bezorgpoging dan probeert de bezorger je bestelling af te geven bij de buren (alleen met toestemming van de afzender). Lukt dit niet, dan laat de bezorger een kaartje met een ‘niet-thuiscode’ voor je achter. Hierop staat waar je de bestelling kunt ophalen. Deze informatie is ook te vinden via de Track & Trace link of in de PostNL app. Wanneer je bestelling is afgeleverd op een PostNL pickup point dan wordt je bestelling 7 dagen bewaard. Daarna wordt je bestelling terug gestuurd naar Prénatal. Voor bestellingen onder de 30 euro rekenen we 4,95 euro bezorgkosten.

Afhalen in winkel
Het is mogelijk om je bestelling op te halen in één van onze filialen. Tijdens het afrekenen van je bestelling kun je het gewenste filiaal selecteren, door 'Afhalen in winkel' aan te vinken. Wanneer je hebt aangegeven dat je de bestelling in één van onze filialen wil ophalen dan kan de levertijd onder normale omstandigheden oplopen tot 8 werkdagen afhankelijk van wanneer het filiaal weer bevoorraad wordt. Je krijgt apart bericht wanneer je bestelling in het filiaal ligt. Pas dan kun je de bestelling ophalen. Neem hiervoor wel altijd je legitimatie + bestel- of verzendbevestiging (mag uitgeprint of op je mobiele telefoon) mee.

Je kunt zelf bepalen wanneer je bestelling wordt geleverd. Kies tijdens het bestellen onder bezorgmethode de gewenste datum en tijdstip voor levering van je bestelling. Plaats je jouw bestelling op werkdagen voor 14.00 uur? Dan heb je de bestelling onder normale omstandigheden de volgende dag in huis. Ook is bezorging op een ander adres en in een Prénatal filiaal mogelijk.

Wanneer je hebt aangegeven dat je de bestelling in één van onze filialen wil ophalen dan kan de levertijd oplopen tot 8 werkdagen afhankelijk van wanneer het filiaal weer bevoorraad wordt. Je krijgt apart bericht wanneer je bestelling in het filiaal ligt. Pas dan kun je de bestelling ophalen.

Ja, je kunt onze producten op een ander adres laten afleveren. Het is ook mogelijk om je bestelling op te halen in één van onze filialen. Tijdens het afrekenen van je bestelling kun je het gewenste filiaal selecteren, door 'Afhalen in winkel' aan te vinken.

Je ontvangt via de mail van ons een Track & Trace code. Hiermee kun je het pakket volgen. Het kan zijn dat je meerdere mailtjes van ons ontvangt met verschillende Track & Trace codes. Sommige pakketten worden in meerdere delen verstuurd, waardoor je meerdere pakketten ontvangt.

Het kan gebeuren dat je aankoop niet helemaal is wat je ervan had verwacht, of dat de maat niet goed is. Artikelen die je via onze webshop hebt gekocht, kun je daarom retourneren. Je kan tegen betaling via ons postbusnummer retourneren bij een PostNL postkantoor of gratis in de winkel. Wanneer je kiest voor het retourneren van je bestelling via PostNL worden de normale kosten voor verzenden van een pakketje in rekening gebracht. Deze kosten starten vanaf € 7,25 voor een pakket t/m 10 kg bij verzending binnen Nederland.

Vergeet niet om je retourformulier in te vullen en mee te sturen in het pakket, daarmee kunnen we je retour namelijk zo snel mogelijk afhandelen.

Maak je gebruik van het herroepingsrecht, dan heb je hiervoor 30 dagen de tijd vanaf het moment dat je alle producten uit je bestelling hebt ontvangen. Ook wanneer je gebruik maakt van herroepingsrecht worden de normale kosten voor verzenden van een pakketje in rekening gebracht. Je kunt ervoor kiezen ons hiervan vooraf op de hoogte te brengen, waarna je vanaf dat moment nog eens 30 dagen hebt om het betreffende product terug te sturen. Indien je ons niet vooraf op de hoogte brengt, dien je de producten binnen de eerste termijn van 14 dagen aan ons te retourneren. Bij elke levering ontvang je een afleverings- en retourbon. Om gebruik te maken van je herroepingsrecht, is het voldoende om alleen het retourformulier mee te sturen. Je kunt ook het Europese modelformulier voor herroeping invullen en aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je bent echter niet verplicht dit formulier te gebruiken, want ook zonder geldt het herroepingsrecht. 

Daarnaast kun je het artikel gratis retourneren in één van onze 46 winkels. Het is niet mogelijk om een bestelling te retourneren bij één van onze outlet winkels. Neem bij het terugbrengen van artikelen altijd het retourformulier van je bestelling mee.

Let er wel op dat de artikelen ongedragen en in originele staat zijn en voorzien van de originele labels en etiketten (voor zover redelijkerwijs mogelijk). Het passen van artikelen is uiteraard toegestaan. Artikelen die vanuit gezondheids- en/of hygiënisch oogpunt verzegeld zijn kunnen niet geretourneerd worden wanneer de verzegelde verpakking is geopend. Producten die hieronder vallen zijn onder andere borstkolven, borstcompressen en badkleding.

Je aankoopbedrag zal zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding naar je worden teruggestort. Indien je jouw gehele bestelling retourneert krijg je ook de eventueel betaalde verzendkosten van de heenzending teruggestort. Terugbetaling vindt plaats via dezelfde betaalmethode als waarmee je de bestelling hebt betaald. Prénatal behoudt wel het recht om met terugbetalen te wachten tot het artikel bij ons retour is gekomen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Daarnaast behoudt Prénatal het recht om wanneer het product beschadigd retour komt, hiervoor kosten in rekening te brengen. 

Artikelen die in onze webshop zijn aangeschaft kunnen niet geruild worden in onze winkels of webshop. Het betaalde bedrag wordt teruggestort op je rekening nadat de artikelen zijn geretourneerd.

Je kunt je bestelling terugsturen naar:

Prénatal
Postbusnummer 22103
1302 CC Almere