verantwoord ondernemen

Een duurzame wereld voor jou en je kindje!

Je kleintje laten opgroeien in een duurzame wereld: dat is waar wij en ongetwijfeld jullie als ouders, ons sterk voor willen maken. Prénatal focust zich daarom op 3 pijlers.

Lees hier de laatste versie van ons MVO jaarverslag en vind hier ook alle duurzame producten van Prénatal.


onze 3 pijlers:

Bij deze 3 pijlers is het doel dat Prénatal in 2025 gegroeid is tot een maatschappelijk betrokken organisatie, die zich onderscheidt op het gebied van sociaal verantwoord en milieuvriendelijk ondernemen.Sociaal verantwoorde productie

Met onze leveranciers hebben wij afspraken gemaakt om onze producten verantwoord te produceren. Die afspraken betekenen:

  • We streven ernaar om zo verantwoordelijk mogelijk in te kopen. Ook vinden wij lange-termijn relaties cruciaal: veel leveranciers hebben wij simpelweg net zo hard nodig als zij ons.
  • Prénatal staat ervoor dat ieder individu eerlijke kansen moet krijgen om zich ten volle te kunnen ontplooien.
  • Eerlijke arbeidsvoorwaarden, dit staat aan de basis van een sociaal verantwoorde productie.
  • Een veilige werkomgeving, dit is essentieel om productie verantwoord plaats te laten vinden.

Samen met onze partners Convenant voor Duurzame Kleding en Textiel, amfori, INretail en verschillende NGOs monitoren wij of de leveranciers zich hier aanhouden.

Het beleid van Prénatal tegen kinderarbeid

Wij zijn absoluut tegen kinderarbeid. Toch zijn wij er ons ervan bewust dat dit een veel voorkomend risico is in onze productielanden. Hiervoor is het kinderarbeidsbeleid opgesteld het Prénatal Child Labour & Young Worker Policy.

En wist je dat dit beleid het resultaat is van een jarenlange samenwerking met NGOs en experts in het Kinderarbeids-project? Met de leerpunten uit dit project hebben we dit beleid samen opgesteld.

Kinderarbeid is nog niet eerder in onze keten voorgekomen en met dit beleid zorgen we ervoor dat wanneer het wel voorkomt we weten hoe we moeten handelen in het belang van het kind. Wij zijn absoluut tegen kinderarbeid. Toch zijn wij er ons ervan bewust dat dit een veel voorkomend risico is in onze productielanden. Hiervoor is het kinderarbeidsbeleid opgesteld het Prénatal Child Labour & Young Worker Policy.


Milieuvriendelijke productie

We streven ernaar onze producten steeds duurzamer te maken. We kiezen het liefst voor de optie waarmee we dezelfde kwaliteit, een goede prijs én duurzaamheid kunnen bieden. De productieprocessen verduurzamen hoort hier ook bij. Ook willen wij als bedrijf onze milieu impact verminderen. Dit doen wij onder andere door middel van duurzame afvalverwerking en het aanbieden van duurzamere verpakkingen.

Prénatal en duurzaam katoen

Duurzaam katoen bij Prénatal betekent niet alleen dat de gebruikte materialen duurzaam zijn, maar ook de manier waarop de producten worden gemaakt. Onze focus ligt op textiel producten en we brengen alles in kaart: van kleding tot badgoed en speelgoed.

De labels en logo's

Je herkent de duurzame producten aan onderstaande logo’s op de labels. De duurzaam katoen labels vind je bijvoorbeeld in babykleding, kinderkleding, zwangerschapskleding en slaapzakken. En mocht je je afvragen of biologisch katoen wel fijn is voor je kleintje, no worries: deze items zijn nét zo zacht als normaal katoen.

Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard (GOTS) is het bekendste keurmerk voor textiel gemaakt van biologisch geteelde grondstoffen. Producten met dit label zijn bij elke stap in de keten gecertificeerd op diverse milieu en sociale criteria. Ze bestaan uit minimaal 70% biologisch materiaal (“Made with organic”) of uit minimaal 95% biologisch materiaal (“Organic”).

Prénatal label

Producten met dit label zijn gemaakt van biologisch katoen. Het katoen is geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en met aandacht voor waterverbruik, biodiversiteit en het ecosysteem. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de katoenboeren.Duurzaamheid binnen Prénatal

Wist je dat we naast het verduurzamen van onze producten ook kijken naar hoe wij in onze bedrijfsvoering kunnen verduurzamen?

Zo werken we aan duurzame webshop verpakkingen, verkopen we duurzame shoppers en scheiden we afval voor de circulaire economie. Meer weten over onze ambities en resultaten?Betrokken organisatie

Transparantie is een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door open en eerlijk te communiceren kunnen we van elkaar leren en waar nodig verbeteringen doorvoeren.

Onze medewerkers zijn erg belangrijk voor ons. Om deze reden zorgen wij ervoor dat iedereen kan werken onder goede arbeidsomstandigheden. Ook op gebied van samenwerkingen met goede doelen staan wij niet stil…

Duurzaam omgaan met babyspullen

Wil je zelf ook een steentje bijdragen aan het verduurzamen van de kleding- en textielindustrie? Heb je nog positie- en babyspullen liggen die je een tweede leven wilt geven? Doneer dan je oude textiel bij het kledinginzamelpunt naast onze winkel in Amersfoort. Het textiel dat we inzamelen wordt opgehaald en vervolgens gesorteerd. Alles dat herbruikbaar is krijgt elders een tweede leven, en alles dat niet meer geschikt is wordt gerecycled naar nieuwe producten. Zo zorgen we er samen voor dat we de industrie verduurzamen. Het is de bedoeling dat we het aantal inzamelpunten bij onze winkels gaan uitbreiden in 2023.

Het Vergeten Kind

Liefde, veiligheid en geborgenheid zouden vanzelfsprekend moeten zijn in het leven van kinderen, maar helaas is dit voor te veel kinderen in Nederland niet de realiteit. Daarom heeft Prénatal een samenwerking met Het Vergeten Kind.

Het Vergeten Kind is er voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen, verwaarloosd of mishandeld zijn. Ze zetten zich in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. Ze geven ze een stem en een verhaal. Zodat ze niet vergeten worden.

Prénatal organiseert samen met Het Vergeten Kind verschillende soorten acties. Prénatal hoopt met deze samenwerking bij te kunnen dragen om deze kinderen het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan.

Moeders voor Moeders

In de wereld van Prénatal worden de mijlpalen tijdens de zwangerschap gevierd. Zwanger worden is hierbij een van deze mijlpalen, hier begint het. Voor sommige stellen is het niet vanzelfsprekend en zijn er vruchtbaarheidsproblemen.

Moeders voor Moeders is een organisatie die deel uit maakt van het farmaceutische bedrijf Aspen Oss B.V. Vrouwen die zwanger zijn, kunnen bij Moeders voor Moeders terecht tot de 11e week van de zwangerschap om urine in te leveren. De urine wordt gebruikt voor het vervaardigen van de geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Door in onze communicatie-uitingen het initiatief te benoemen van Moeders voor Moeders, hopen wij dat er zwangere vrouwen zijn die hier graag een bijdrage aan willen leveren!