1 tot 13 weken

Ben jij al klaar voor de kleinste, grootste verandering ooit?

De eerste weken van een zwangerschap voelen onwerkelijk. Aan de buitenkant kan je nog niets zien, maar grote kans dat de hormonen al door je lijf gieren! De eerste zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid, maken het soms moeilijk om de zwangerschap het hele eerste trimester geheim te houden. Het einde van het eerste trimester wordt gemarkeerd door de termijnecho. Daar wordt gekeken hoe lang je al zwanger bent en of de zwangerschap tot dan toe voorspoedig is verlopen. Na de termijnecho kiezen veel ouders ervoor om het nieuws over de zwangerschap wereldkundig te maken. Op deze pagina lees je blogs over dit bijzondere trimester. Ook zie je wat voor spulletjes je alvast kunt aanschaffen.

Lees meer over deze onderwerpen op onze blog en download de Prénatal app om per week op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in je buik.

 

10 manieren om het bekend te maken

Zodra je een positieve zwangerschapstest in je handen hebt gehad, wil je het liefst je hele telefoonboek opbellen. Maar wat is er mooier dan een originele aankondiging? Zeker voor de opa’s en oma’s, die een grote rol zullen gaan spelen, is het leuk om er tijd en aandacht aan te besteden. Hierbij 10 leuke ideeën!

lees meer ›

De babyuitzetlijst: wat koop je wanneer?

Zijn de weeën begonnen, maar heb je de 16 hydrofiele doeken nog niet in huis? Absoluut geen optie. Ondergetekende kon wakker liggen van alles dat nog aangeschaft moest worden van de babyuitzetlijst (bedankt, hormonen) en het argument ‘maar de winkels verdwijnen niet’ liet mij volkomen Siberisch. Het móest af voordat de baby kwam. Daarom hier een overzichtelijk wat-koop-ik-wanneer schema.

lees meer ›
#prenatal