eerste pakje baby


Het eerste pakje (ook wel geboortepakje genoemd) van je baby blijft iets bijzonders! De zoektocht naar het ideale eerste babypakje is vaak één van die momenten die je niet snel gaat vergeten. Bijvoorbeeld omdat je net weet of je een jongen of meisje krijgt óf omdat je nu voor het eerst een item gaat kopen voor je kleintje! Het herinnert je later aan die eerste intieme babyperiode.  
 

Het eerste babypakje aantrekken

Het moment dat je je newborn voor het eerst gaat aankleden is altijd even wennen. Kies daarom voor een babypakje met knoopjes aan de voorkant óf met een overslagconstructie. Ga je liever voor een shirtje en broekje als eerste setje? Kies dan voor een overslagshirt zodat je het shirt gemakkelijk bij je kleintje aan- en uit kan trekken. De boxpakjes met overslag hebben knoopjes aan de onder- én zijkant, zodat je het pakje niet over het hoofdje hoeft te trekken. Het eerste pakje wikkel je zo makkelijk om je kleintje heen, zodat je kindje op het verschoningskussen kan blijven liggen. Wel zo fijn voor je pasgeboren frummel.

Geboortepakjes voor jongens en meisjes

Bij Prénatal vind je geboortepakjes voor meisjes en jongens. Ook hebben we een ruime collectie eerste pakjes voor je baby wanneer je het geslacht niet weet! Boxpakjes in neutrale kleuren of een broekje met een shirtje, allemaal gemaakt in een zachte katoenstof. Onze babycollecties zijn afwisselend en we geloven dat iedere smaak bij ons kan slagen.

Welke maat heeft een pasgeboren baby?

Wellicht zit jij ook met de vraag welke maat een pasgeboren baby nodig heeft. De meeste baby’s kunnen bij de geboorte maat 50 aan, want dat is de gemiddelde lengte. Sommige kindjes zijn wat groter en passen daarom bij de geboorte maat 56. Mocht jullie kindje te vroeg geboren zijn dan hebben we ook veel babykleding in maat 44. Bekijk hieronder onze maattabel voor meer informatie. Lees hier ons advies over hoeveel babykleding je in maat 50 en maat 56 ongeveer nodig hebt.

Tip! De kledingmaat van je baby is gelijk aan de lengte van je baby in centimeters.

Maattabel

De lengte van je kindje bepaalt dus de maat van de kleding. Hieronder vind je de maattabel van Prénatal tot ongeveer zes maanden oud. De leeftijdsindicatie is een gemiddelde, niet elk kindje groeit even snel of heeft dezelfde lichaamsbouw. Daarom is ons advies: meet altijd de lengte van je kindje op, omdat de lichaamslengte maatgevend is. Bekijk hier alle maattabellen bij Prénatal tot maat 116.

Lengte in cm Leeftijd indicatie Maat
44 cm Prematuur 44
50 cm 0 tot 1 maand 50
56 cm 1 tot 2 maanden 56
62 cm 2 tot 4 maanden 62
68 cm 4 tot 6 maanden 68

Bijpassende sokjes en muts

Wist je dat je baby een groot deel van zijn lichaamswarmte verliest via het hoofdje? Een muts helpt je kleintje om warm te blijven. Ook sokjes of slofjes zorgen ervoor dat je baby het lekker warm heeft. Je vindt in ons assortiment sokjes in verschillende neutrale kleuren en printjes. De (gebreide) newborn slofjes maken de outfit van je kindje helemaal compleet. Extra handig: met het touwtje is het eenvoudig het slofje te strikken, zodat hij niet afzakt.

Tip! Doordat je baby zijn lichaamstemperatuur in het begin nog niet goed kan regelen is het verstandig om een romper met lange of korte mouwen aan te trekken onder het geboortepakje van je kleintje. Als de temperatuur van je baby stabiel is, kun je de regel aanhouden dat je kindje hetzelfde draagt als jou plus één laagje extra. Lees hier meer tips over het kleden van je baby per temperatuur.

Het eerste pakje kopen

Koop je eerste pakje of setje voor je baby bij Prénatal en bekijk de verschillende newborn collecties: Pure, Little Bundle of Love, Little Wonder, Fresh Start, SOON, Limited of Hello New Day. Iedere collectie heeft zijn eigen kenmerken. Neem snel een kijkje welke collectie bij jullie past!

onze collecties