Blog

Zo kleed je je baby aan in de zomer

Laatst bijgewerkt: 16 april 2024

Hallo zomer! Met het zonnetje op ons gezicht en de stijgende temperaturen, mogen we er alvast aan wennen. Ben jij zwanger en uitgerekend in de zomer? Of heb jij al een baby gekregen? De zomer is bij uitstek een fijn seizoen om te genieten met je kleintje. Zo ben je vaak lekker veel buiten, wat supergezond is!

Natuurlijk kan het soms ook wel héél warm worden. Hierdoor is het soms lastig om je kindje aan te kleden. Want welke kleren draagt een pasgeboren baby tijdens de zomer? En hoeveel laagjes heb je nodig op een frissere dag? In deze blog geven we je tips en tricks over babykleding in de zomer. 

Baby in witte romper

Voordelen van een zomer baby

De zomer is een heerlijk seizoen om hoogzwanger te zijn óf te bevallen. Oké, het kan soms heel heet zijn en dat is natuurlijk niet altijd even lekker als je zwanger bent (eh, hallo, vocht vasthouden!). Maar hoe fijn is het dat je de hele dag in zwierige jurkjes en op slippers kunt rondlopen?! Het mooie weer geeft jou en je baby ook een flinke weerstand boost. Samen van het mooie weer genieten is dus een héél goed idee!

Je baby aankleden in de zomer is wel een heel ander verhaal. Baby’s moet je warm aankleden, maar wanneer het echt warm wordt, kun je beter niet te veel laagjes over elkaar heen doen. Het is wel handig om altijd wat extra laagjes bij de hand te hebben, voor wanneer het later afkoelt. Ga je voor een romper met lange mouwen of korte mouwen? Een complete outfit of alleen een romper? Wat is de ideale outfit voor een zomerbaby.

De gouden regel

Het is belangrijk om rekening te houden met deze gouden regel: kleed je kindje altijd met één extra laagje aan. Zeker als ze net geboren zijn, kunnen ze zichzelf nog niet op temperatuur houden en hebben ze die kleertjes dus echt nodig. Trek in de beginperiode daarom je baby ook zeker een romper met lange mouwen en een broekje aan. Ook een mutsje is zéker de eerste dagen een must. Kies voor katoen, dat ademt lekker.

Laagjes: maar niet te veel

Als je kindje weer wat gegroeid is en zichzelf beter op temperatuur kan houden, kun je iets meer experimenteren? Is het een hele warme dag, kies dan voor een romper met korte mouwen. Laat ook de sokjes en het broekje dan gerust achterwege. Omdat in een Hollandse zomer het weer ontzettend kan verschillen, is het fijn om met laagjes te werken. Denk aan een romper met korte mouwen en een t-shirt met een katoenen vestje. Zodra het dan toch warm is, kun je die makkelijk uittrekken.

 Baby in zomerkleding

Twijfel je? Check altijd even het nekje van je kindje. Koude handjes of voetjes wil namelijk niet zeggen dat je baby het koud heeft. Dat heeft te maken met de bloedcirculatie en het bloedvatensysteem wat nog niet volgroeid is. Voelt het nekje klam of zweterig? Dan heeft ‘ie een laagje te veel aan. Is het wat fris? Trek je kleintje dan een extra laag aan.

Bescherm je baby tegen de zon

Blote baby armpjes, het is zó superschattig. Maar let wel goed op met de zon. Het huidje van je pasgeboren baby is nog heel erg kwetsbaar. Smeren met een hoge factor is dus heel belangrijk. Een romper met lange mouwen is daarom een hele fijne uitkomst. Je kunt bijvoorbeeld wel een luchtig broekje erbij aantrekken. Ook een zonnehoedje is een echte must in de zomer!

Kies voor katoen

We zeiden het net al even: katoen is een hele fijne stof in de zomer. Het ademt, het is lichtgewicht en zacht. Perfect voor je zomerbaby. Bij Prénatal zijn veel kleertjes gemaakt van katoen, maar we produceren ook steeds meer kleding dat gemaakt is van biologisch katoen. Fijn voor je kindje én de planeet.

Heb je een lente baby? Of wil je tips over het aankleden van je kleintje in het voorjaar? Lees het dan hier.