Blog

Zo kies je een kinderwagen die bij jou past

Publicatie: 26 april 2022

Hoera! Je bent zwanger. Uit die lange uitzetlijst van spullen die je nodig hebt, is er in ieder geval één ding waarvan je zeker weet dat je ‘m nodig hebt: de kinderwagen. Het is een van de belangrijkste aankopen wanneer je in verwachting bent. Maar er is zo ontzettend veel aanbod. Hoe kies je de juiste? Wij helpen je een handje.

Prénatal kinderwagen

Welke kinderwagen is geschikt voor jouw gezin?

Je hebt verschillende soorten kinderwagens:

  • Wandelwagen: dit is alleen de kinderwagen zónder reiswieg. Deze is soms ook om te bouwen naar een combiwagen (vaak kun je de reiswieg dan los kopen). Deze kun je gebruiken vanaf het moment dat je kind zelfstandig kan zitten.
  • 2-in-1/combiwagen: deze wagen is inclusief een reiswieg. Deze is dus geschikt om vanaf newborn te gebruiken. Dit is de meest populaire kinderwagen. Ook past er op dit type wagen meestal een autostoeltje (hier heb je soms wel adapters voor nodig). Bekijk hier al onze kinderwagens. 
  • Duowagen: een kinderwagen geschikt voor twee kinderen. Dit is handig als je een tweeling krijgt of een baby en peuter hebt. Bekijk hier het aanbod aan duo-kinderwagens en tweelingwagens.
  • Buggy: een buggy is een kleine, compacte wandelwagen. Een buggy heeft kleinere wielen, klapt anders in en is meestal ook goedkoper. Bekijk hier alle buggy’s.

Waar wil je de kinderwagen gebruiken?

Niet iedere kinderwagen is even geschikt voor elke soort ondergrond. Ben je bijvoorbeeld veel in de natuur te vinden? Dan zijn grotere wielen belangrijk en kun je het beste kiezen voor een all-terrain wagen. Heb je niet zo’n grote auto of woon je in de stad? Dan past een kinderwagen speciaal voor in de stad het beste bij jou. Deze zijn lekker smal en compact. Ook zijn de stadkinderwagens erg fijn als je veel gebruik maakt van het openbaar vervoer.

Waar moet je op letten?

  • Kijk of de wagen goed bij jouw postuur (én die van je partner) past. Kinderwagens met een verstelbare duwstang zijn bijvoorbeeld heel prettig als je wat langer bent
  • Bij veel kinderwagens zijn verschillende accessoires te koop. Denk aan een voetenzak, een regenhoes, meerijdplankje, bekerhouder of autostoel adapters. Bij sommige zitten er zelfs een paar accessoires bij. Bedenk dus wat jij handige accessoires vindt. Bekijk hier alle accessoires.
  • Probeer een kinderwagen áltijd even uit in de winkel uit. In onze winkels vind je een uitgebreid assortiment kinderwagens van verschillende merken. Ook kun je de verschillende wagens testen op een testbaan, met allerlei soorten ondergronden.

Lees hier nog meer tips over het kopen van een kinderwagen.

Ontdek de nieuwe Prénatal kinderwagen

Laat je verrassen door de Prénatal kinderwagen. Deze combiwagen is inclusief reiswieg, dus kun je al vanaf de geboorte gebruiken om je kleintje in te vervoeren. Ook aan de autostoel is gedacht, want de wagen wordt geleverd inclusief autostoeladapters. Hij is gebruiksvriendelijk, met één hand in te klappen tot een compact pakket en ook de veiligheidsbeugel, verstelbare duwstang en verstelbare rugleuning zijn allemaal met één hand te bedienen. Verder heeft de wagen een grote boodschappenmand met extra bodemversteviging en een verlengbare zonnekap. De Prénatal kinderwagen is verkrijgbaar in het groen én zwart. Bekijk hier de Prénatal kinderwagen.