Blog

Zacht speelgoed: stimuleer de ontwikkeling van je baby!  

Publicatie: 23 juni 2021

Toen je baby net geboren was, lag hij vaak lekker warm opgerold. Inmiddels is je kleintje wat actiever en nieuwsgierig naar al het mooie speelgoed om zich heen. De ontwikkeling van je kindje wil je natuurlijk al zo vroeg mogelijk stimuleren. Met behulp van zacht speelgoed leert je kleintje onbewust al veel vormen, kleuren en dieren kennen. Ook de motoriek van je baby wordt vanaf de eerste maanden al stevig geprikkeld. 

Dat er veel valt te ontdekken in deze grote wereld, heeft je baby al lang door. Thuis in de box, maar ook in de kinderwagen en autostoel. Je kleintje vindt het leuk om lekker bezig te zijn. Met deze -schattig uitziende- zachte items, stimuleer je niet alleen de ontwikkeling van je kindje maar word je zelf ook heel erg blij! 

0-3 maanden 

Je baby is nog erg gewend aan rust maar vindt het heerlijk om te luisteren naar liedjes en muziek. Daarnaast beginnen de voelzintuigen zich beter te ontwikkelen en is aanraking een goede stimulans. 

  • Muziekmobielen: De mobiel speelt een rustgevend muziekje en de figuurtjes draaien rond, zodat je kindje makkelijker in slaapt valt. 
  • Knuffeldoekjes: zijn heerlijk om mee te knuffelen en aan te frummelen. 

3-5 maanden 

Alles wat beweegt en kleurrijk is, is prachtig. Inmiddels heeft je kindje al een grote verzameling aan speelgoed verzamelt. Door speelgoed in en aan de box te hangen heeft je kindje altijd wat te doen! 

  • Zachte rammelaars: zijn geschikt voor de eerste hand/oogcoördinatie. 
  • Kubussen: met verschillende activiteiten zoals rammeltjes en spiegeltjes. 
  • Boxspiralen: hebben verschillende activiteiten zoals een spiegeltje, een rammelaar een knijpfiguur of een diertje om mee te spelen. 

6+ maanden 

Je kindje raakt niet uitgespeeld. Onderweg in de kinderwagen of rustig in de autostoel. Er zijn verschillende manieren om je kindje alsnog te vermaken. 

  • Spanners: hebben klittenband zodat je ze makkelijk aan de stang van de autostoel of kinderwagen kan spannen. 
  • Hangspeelgoed: zodat je kindje deze onderweg nooit kwijt raakt. 

Zacht speelgoed is ideaal om te kopen voor je kleintje of weg te geven als cadeau.