Blog

Playtime! Welk speelgoed past bij welke leeftijd?  

Laatst bijgewerkt: 16 april 2024

De eerste jaren leert je kleintje veel nieuwe dingen. Spelen en leren is dus de perfecte combinatie! Bij ons vind je het leukste speelgoed voor elke leeftijd. Van zachte knuffels tot aan lettertreinen of het bouwen van een stapeltoren; it’s playtime!

Vanaf 0+ maanden 

De eerste weken is de wereld van je mini nog erg klein. Met zachte knuffels en knuffeldoekjes creëer je een fijne en geborgen omgeving voor je kleine. Langzaamaan krijgt je baby meer oog voor de omgeving. Dan is het tijd voor de eerste speeltjes! Shop bijvoorbeeld een leuk Nijntje knuffel of een lief knuffeldoekje van Prénatal

Bekijk al het speelgoed voor kindjes vanaf 0+ maanden 

Vanaf 3+ maanden oud 

Op deze leeftijd leert je baby om iets vast te pakken. Een rammelaar of bijtspeeltje is daarom leuk speelgoed voor je kleintje rond deze periode! Ook wordt het zien en horen van je kleine gestimuleerd door speeltjes met geluidjes en felle kleuren. 

Bekijk al het speelgoed voor kindjes vanaf 3+ maanden 

Vanaf 6+ maanden oud 

Vanaf deze periode gaat je kleintje reageren op handelingen. Spelletjes als stapels en torentjes bouwen zijn ideaal om samen met je kleine te doen. Onze stapeltorens zijn hier helemaal perfect voor. De grootste pret heeft jouw mini natuurlijk als hij jouw stapel omgooit…

Bekijk al het speelgoed voor kindjes vanaf 6+ maanden 

Vanaf 1+ jaar oud 

“Zelf doen!”. Dit zal je in deze periode vaak gaan horen 😉 Jouw kindje gaat de wereld beter begrijpen én wordt zelfstandiger. Ga in deze fase bijvoorbeeld voor een loopfiets of loopwagen zodat je kleintje zelf kan gaan duwen en stapjes kan proberen te zetten. Of wat dacht je van interactief speelgoed die de nieuwsgierigheid van je kleintje trekt? Plezier gegarandeerd! Het is in deze fase ook goed om speelgoed te kiezen dat je kindje leert om te gaan met leeftijdsgenootjes. Samen spelen, samen delen. 

Bekijk al het speelgoed voor kindjes vanaf 1+ jaar oud

Vanaf 1,5 jaar oud 

De fantasie van kindjes op deze leeftijd is geweldig. Het is dan ook een mooie leeftijd om meer te gaan kijken naar rollenspel speelgoed, zoals poppen en poppenwagens of speelgoedauto's . Maar ook diverse spellen en puzzels, zoals Memory doen het goed vanaf deze leeftijd.  

Bekijk al het speelgoed voor kindjes vanaf 1,5+ jaar oud  

Vanaf 2+ jaar oud 

Op deze leeftijd wordt rollenspel speelgoed nog interessanter. Je kindje gaat namelijk steeds meer dingen nadoen. Denk bijvoorbeeld aan een speelgoedkeuken of kinderservies, zodat je samen met je kindje kunt kokerellen. Of een leuke themaset om bijvoorbeeld doktertje te kunnen spelen. Naast speelgoed is ook voorlezen van boeken een leuke en leerzame bezigheid. Je krijgt hierdoor steeds meer interactie met je kindje.  

Bekijk al het speelgoed voor kindjes vanaf 2 jaar 

Vanaf 3+ jaar oud 

Voor kindjes vanaf 3 jaar moet het speelgoed wat uitdagender zijn om de vaardigheden verder te kunnen ontwikkelen. Inmiddels kunnen ze goed lopen, rennen en springen en ook de tekeningen beginnen om meer te lijken dan alleen een paar krassen. Kijk goed naar wat het kindje leuk vind om te doen en kies daar het juiste speelgoed bij uit. Denk bijvoorbeeld aan een voetbal of een glijbaan, maar het kan ook een kinderboek zijn of spullen om te tekenen.  

Bekijk al het speelgoed voor kindjes vanaf 3+ jaar