verantwoord ondernemen

maatschappelijke betrokkenheid

SOS Kinderdorpen

Hoofdmoot binnen onze maatschappelijke betrokkenheid is ons partnership met internationale kinderontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen. Wij onderschrijven hun visie dat geen enkel kind ter wereld alleen mag opgroeien. Het ondersteunen van hun Familieversterkende Programma’s, middels onze succesvolle halfjaarlijkse donatie-acties, draagt bij aan de uitvoering van hun waardevolle missie om kinderen te laten opgroeien in een liefdevolle en stabiele familie. Deze programma’s gaan onder meer over het economisch zelfstandig maken van kwetsbare gezinnen, ‘good parenting’ en toegang tot educatie met als doel te voorkomen dat families uit elkaar vallen en kinderen er alleen voor komen te staan. Want familie is de meest natuurlijke omgeving voor een kind om zich te ontwikkelen tot kansrijke volwassene die voor zichzelf en zijn omgeving kan zorgen.

lees meer over SOS kinderdorpen ›


Stichting Babyspullen

Tevens bieden wij klanten de mogelijkheid babyartikelen te retourneren naar de betreffende containers in onze warenhuizen in Amersfoort en Amsterdam Arena, in samenwerking met Stichting Babyspullen. Deze teruggebrachte artikelen worden vervolgens gebundeld in babystartpakketten aangeboden aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. En dit is zeker nodig, daar in Nederland 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede.

lees meer ›


Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders is een landelijk actieve organisatie en maakt deel uit van het farmaceutische bedrijf Aspen Oss B.V. Moeders voor Moeders wil graag stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.
Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gewonnen. Dit hormoon wordt door farmaceutische bedrijven gebruikt voor het vervaardigen van geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Je kunt moeders met vruchtbaarheidsproblemenen helpen door je urine te doneren.
Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon.

lees meer ›


Woezel & Pip – Het Guusje Nederhorst Fonds

Stichting ‘Het Guusje Nederhorst Fonds’ is opgericht ter liefdevolle nagedachtenis aan de in 2004 overleden Guusje Nederhorst-Woesthoff, de bedenkster van Woezel & Pip. De stichting streeft ernaar algemeen nut beogende doelen en projecten met betrekking tot het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen en dieren, te ondersteunen. “Samen met anderen meehelpen aan een wereld die een positief verschil maakt.”
Van elk verkocht Woezel & Pip product wordt een deel gedoneerd aan Het Guusje Nederhorst Fonds. De doelen die hierbij werden gesteund in 2017 zijn Stichting Het Vergeten Kind en Movement on the Ground.

lees meer ›