Blog

In de test: 4moms MamaRoo Sleep schommelwieg

Publicatie: 26 oktober 2022

Een tijdje geleden deden wij een oproep wie van jullie de 4moms MamaRoo Sleep schommelwieg wilden testen. Daar werd uiteraard massaal op gereageerd. Jessica, Loes en Mike & Fleur waren de gelukkigen en hebben het wiegje getest en met ons hun ervaring gedeeld. En wij delen deze ervaringen weer graag met jou!

Mike & Fleur

"Na ontvangst hebben we meteen het product toegevoegd op de 4 moms app die we al in gebruik hadden voor onze infant seat mamaroo stoel. Dit ging ook heel makkelijk en direct konden we dus weer alles bedienen via de app wat ontzettend veel gemakken geeft. Ook is het bedienen via het apparaat zelf appeltje eitje want door de simpele knoppen en enkel op het paneel wat je ook daadwerkelijk nodig hebt maakt het dit alles heel erg overzichtelijk.

We twijfelde nog of we hem eerst een keer erin moesten leggen zonder beweging en geluid maar omdat wij de Mamaroo 4 moms infant seat al hebben en hier regelmatig gebruik van maken hebben we dit niet gedaan. De bewegingen zijn immers hetzelfde als die op de stoel alleen ervaart je kindje dit natuurlijk in de Mamaroo 4 moms sleep anders omdat ze hier in liggen en natuurlijk moeten slapen en niet spelen.

De eerste avond brak aan en na het inbakeren, voorlezen en de fles was het tijd voor het slaapje. We hebben hem erin gelegd en kregen gelijk een glimlach van oor tot oor! Mijn man en ik keken mekaar aan en zeiden: hopelijk worden wij ook met zo’n glimlach wakker. We hebben de Mamaroo sleep op de tree swing stand gezet en dan met snelheid stand 3 en uiteraard het regengeluid want dit was hij gewend omdat hij elke nacht met een tablet langs zijn bed naar de regen luisterde en zo uiteindelijk in slaap viel. We hadden ons voorbereid zoals bij alle andere slaapjes dat we hem minstens 3 keer eruit moesten halen om in slaap te wiegen, moesten sussen of troosten, rondjes moesten lopen, de fopspeen er wel 10 keer opnieuw in moesten doen want zelf in slaap komen was hier niet aan de orde. Al vanaf de geboorte slaapt hij slecht en liever nooit op zichzelf maar altijd in de armen dichtbij ons.

Vol verwachting zaten we op de rand van het bed te kijken wat er gebeurde en precies waar wij op hoopte, hij viel in slaap, op zichzelf, liggend in de Mamaroo sleep. We hebben als muizen ons zelf gereed gemaakt voor te slapen en werden die nacht wakker van de wekker van mijn man die elke nacht om 03:30 zijn bed uit moest. We schrokken ons rot want onze zoon sliep dus nog steeds en dit was ons nog nooit gebeurd. Snel draaide ik me om en mocht ik nog slapen van onze zoon tot 04:30. Een hele ruk gemaakt van maar liefst 7.5 uur! Vanaf dit moment hoopte we dat onze nachten gingen veranderen en wij dus toe gingen komen aan meer slaap. Natuurlijk hebben wij gedacht: “is dit geen toeval? “ maar een aantal slaapjes verder hield het aan. Hij deed zelfs middagdutjes die hij eerder zichzelf nooit gunde.

Inmiddels 2 weken later en heel wat slaapjes verder in de Mamaroo sleep kunnen wij met zekerheid zeggen dat dit bedje niet meer weg te denken is in onze slaapkamer en voor de babyuitzet en wij een compleet andere baby hebben als het gaat om slapen. De rust straalt ervan af en elke keer als hij wakker word oogt hij rustig, uitgerust en tevreden. Ook het krijsend wakker worden is verleden tijd want door het rustig bewegen word hij rustig ontwaakt en dit helpt hem ontzettend om vrolijk wakker te worden. We zijn er nog steeds ontzettend blij mee en hopen dan ook dat hij niet al te snel groeit en hier nog lekker lang van kan genieten.

Wij raden de Mamaroo sleep met volle glorie aan, zeker aan ouders die ook een kindje hebben die niet/moeilijk zelf in slaap kan vallen en baby's die onrustig zijn. Wij hebben een ander kind gekregen. Na 2 weken de Mamaroo sleep getest te hebben kunnen we er ook zeker van zijn dat dit door de Mamaroo sleep komt! Wij zijn meer dan tevreden!"

Jessica

"Onze dochter is vooralsnog niet zelfstandig in het wiegje in slaap gevallen. Als we haar in slaap wiegen en dan tijdens het wiegen het geluid van de ventilator aanzetten, valt ze meestal wel snel in slaap. Hierna kunnen we haar wel wegleggen en slaapt ze een halfuur tot drie kwartier in de wieg. Langer als dit is vooralsnog niet gelukt. Misschien is het nog zoeken naar de perfecte stand of duurt het wat langer omdat ze al 4 maanden is.

Het is een mooi wiegje en fijn via de app te bedienen. Het touchscreen reageert soms niet direct, dit is wel lastig als je met een kind in je handen staat. Het zou ook makkelijk zijn als het wiegje de stand zou onthouden waarin hij het laatst gebruikt is en je hem niet elke keer opnieuw in moet stellen. Wat wij ook heel fijn vinden dat hij zowel in een hoge als een lage stand kan worden gebruikt. Zo kunnen we hem naast ons bed hebben staan maar ook in haar slaapkamer.

Wij kunnen dus nog niet zeggen dat het wiegje ons al meer rust heeft gegeven, maar het is al erg fijn dat ze slaapjes in haar eigen bedje maakt en daardoor leert zelfstandig te slapen. We hebben al wel vaker onze handen vrij. De kleine meid vind het wel erg leuk om er wakker in te liggen als hij beweegt, dan ligt ze er kraaiend in."

Loes

"De Mamaroo Sleep was makkelijk in elkaar te zetten bij ontvangst. Na eerst goed de gebruiksaanwijzing te hebben gelezen, zijn we gaan kijken welke functies er allemaal waren.

Het was even uittesten en zoeken welke wiegstand onze zoon het fijnste vond. Onze zoon vond de tree swing en de wave de fijnste wiegstanden. We hebben deze wiegstanden het meest gebruikt. Dit deden we op de langzaamste stand. Ook hadden we altijd de geluidsstand aan staan. Onze zoon werd altijd meteen rustig als we de ssssh geluidsstand aan hadden staan. Meestal waren de wiegende bewegingen genoeg om hem rustig in slaap te laten vallen maar als we het ssssh geluid aan hadden staan viel hij altijd snel in slaap.

Onze zoon valt meestal redelijk snel in slaap. Maar tijdens zijn sprongetje had hij hier meer moeite mee zowel overdag als in de avond. We waren toen zo blij dat we hem in het wiegje konden leggen. Door de wiegende beweging en het geluid werd hij rustig en relaxt waardoor hij makkelijker in slaap kon vallen en hij uiteindelijk toch goed kon slapen. Vooral op de momenten dat hij in een sprong zit en wat onrustiger / huileriger is dan normaal geeft het ons rust als hij overdag toch even slaapje heeft kunnen doen. Voor de nachten was het ook zeker een uitkomst want onze zoon sliep met een goede 6 weken al de hele nacht door. Ik denk als we ( tijdens de sprongetjes ) de wieg niet hadden gehad, hij de slaapjes overdag niet zou hebben gehad omdat hij dan niet in slaap zou zijn gevallen.

Wat ook erg makkelijk is dat  je een app kunt downloaden zodat je alles via je telefoon kunt instellen. Dit was zo makkelijk, als wij bijvoorbeeld onder op de bank zaten en hij begon te huilen konden we eerst via de app de wieg met geluid aanzetten. Vaak viel hij dan gewoon weer in slaap. Voor de nacht was dit ook ideaal , hij slaapt op zijn eigen kamertje. Met een druk op de knop stond de wieg weer aan en viel hij meestal weer in slaap zonder dat we uit bed hoefde.

Enig minpunt was dat de app soms niet goed verbonden werd met de wieg. Maar als je alles op je achtergrond afsluit en de app opnieuw opstart doet deze het weer perfect.

Ik zou deze wieg zeker adviseren aan andere gezinnen. Het heeft ons veel rust en slaap gegeven. Ook onze zoon word er altijd relaxt van en slaapt er heerlijk in. Onze zoon is vrij lang / groot voor zijn leeftijd, dus ik denk niet dat we hem totdat hij 6-9 maanden is in de wieg kunnen laten liggen. Hij vult al aardig wat ruimte op in het wiegje. Maar zolang dat hij nog in het wiegje past gaan we deze zeker blijven gebruiken. Wij zijn er erg tevreden mee en kijken al op tegen de tijd dat hij niet meer in het heerlijke wiegje kan slapen."