Het Vergeten Kind

In Nederland groeien 100.000 kinderen op in gezinnen met heftige problemen zoals: verslaving, schulden en psychische stoornissen. Als gevolg hiervan krijgen deze kinderen niet de liefde en aandacht die ze nodig hebben. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer thuis kunnen wonen. In 2020 is Prénatal een samenwerking opgestart met Stichting Het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind strijdt voor deze kinderen door politici en beleidsmakers aan te sporen de zorg te verbeteren. Ook laat de stichting kwetsbare kinderen weer even onbezorgd kind zijn en positieve herinneringen maken tijdens speciaal georganiseerde kinderactiviteiten. Op deze manier vinden ze veerkracht om hun thuissituatie aan te kunnen en hun toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

Door middel van deze samenwerking helpt Prénatal geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind en wordt hun werk onder de aandacht gebracht bij onze doelgroep. Prénatal hoopt met deze samenwerking bij te kunnen dragen om deze kinderen het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan.

Prénatal houdt onder andere speciale actieweken voor Het Vergeten Kind; in de winkel wordt tijdens deze actieweken bij het afrekenen aan klanten gevraagd om 1 euro te doneren. Dit geld wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het kinderprogramma van Het Vergeten Kind, waarbij de kinderen ‘gewoon’ kind kunnen zijn. Het gaat hier om vakanties, weekenden of een dagje uit. Op die manier kunnen angst en zorgen plaatsmaken voor plezier maken en kunnen kinderen vriendschappen sluiten.

Lees hier meer over het werk van deze stichting.