Een matras kiezen voor je kleintje: dit zijn de opties!

Dat het kiezen van een goed matras voor je kleintje belangrijk is, hoeven we je vast niet te vertellen. Je kleintje maakt in de eerste drie slaapjaren net zoveel uren als jij in acht slaapjaren. Een goed matrasje is dus onmisbaar! Bij Prénatal heb je keuze uit heel veel verschillende matrassen, maar je kunt hem bij ons ook op maat laten maken. Handig als je net een wiegje hebt geërfd van je oma met een afwijkende matrasmaat. Hieronder vind je een aantal praktische tips voor het aanschaffen van een kindermatras.

 

 

het kiezen van de maat

Zorg ervoor dat het matras de juiste afmeting heeft. Rondom het matras mag er niet meer dan 2 cm ruimte overblijven. Dit om te vermijden dat er een voetje of armpje klem komt te zitten tussen het matras en het ledikant. Een matrasje voor een (baby)ledikant is meestal 60 à 70 cm breed en 120 à 140 cm lang en dient minimaal 10 cm dik te zijn. Voor wiegje kun je een matrasmaat aanhouden van 40 cm breed en 80 lang. De dikte van een wiegmatrasje dient minimaal 5 cm te zijn.

Wist je dat wij ook matrasje op maat maken? Recht, ovaal, schuin: alle vormen zijn mogelijk en al beschikbaar vanaf €29.99.
Het enige wat je hoeft te doen is het wiegje op meten, hier een malletje van maken (van papier of karton) en meenemen naar de winkel. Onze winkelmedewerkers zorgen ervoor dat jou matrasje in de juiste afmeting wordt gemaakt!
 

bekijk hier al onze matrassen ›

ventilatie van het matras

Voor de veiligheid van je kleine is het ventilerend vermogen van een matras ook een belangrijk kenmerk. Het is heel belangrijk dat het vocht van je kindje via het matras reguleert en de warmte wordt afgevoerd. Zo bestaat er geen enkele kans dat je baby oververhit raakt en is de kans op bacteriën en schimmels kleiner. Als je gebruik maakt van een ventilerende topper is het ook belangrijk om er ventilerend hoeslaken bij te kopen voor een optimale werking.

ABZ matrassen

Zacht slaapcomfort voor je kleintje

bekijk de matrassen van ABZ ›

basics
4.75 / 5
4 reviews
64.95
5.00 / 5
3 reviews
33.50

comfort van je kleintje

Een matras moet stevig genoeg zijn zodat je baby voldoende ondersteuning krijgt. Als het matras te zacht is, bestaat de kans dat het hoofdje van je kindje erin wegzakt tijdens het slapen. Een matras die voldoende veerkracht heeft, kan zich goed naar het lichaam van je kindje vormen. Let hier dus op bij de aanschaf.

hygiënisch te reinigen

Naast comfortabel moet een matras natuurlijk ook hygiënisch zijn. Bijna al onze matrassen hebben een afneembare hoes, wat heel praktisch is om te hebben. Je kunt deze na een ongelukje of met enige regelmaat wassen zodat je kindje altijd op een fris matrasje slaapt. Over het algemeen geldt dat je de afneembare hoes op 60 graden kunt wassen en dit voldoende is om de bacteriën huisstofmijt te doden.

bekijk hier al onze matrassen ›