Blog

Battle of the bottles 

 Publicatie :5 december 2019

Je hebt ervoor gekozen om geen (of slechts gedeeltelijk) borstvoeding te gaan geven of je bent er klaar voor om dit af te bouwen. Je vraagt aan de vader van je kind of hij ‘even’ naar de winkel kan gaan om een fles te halen. En dan gaat het mis. Want er zijn zoveel flesjes op de markt! Ieder met z’n eigen kwaliteiten. Hieronder zullen wij er een aantal uitlichten. 

Anti-darmkrampjes 

Van darmkrampjes kan jouw kleintje ineens veranderen van een rustige lieve baby, in een hulpeloos en intens verdrietig wezentje. Gelukkig zijn er flessen die hier op inspelen. Dr. Brown’s heeft bijvoorbeeld flessen ontwikkeld met een ventielsysteem dat niet alleen darmkrampjes voorkomt, maar ook spugen en zere oortjes. Daarnaast geeft de fles door het ventielsysteem positieve druk, wat vergelijkbaar is met borstvoeding. Hierdoor is deze fles ook goed te gebruiken in combinatie met borstvoeding. Verder zorgt de Dr. Brown’s fles voor een optimaal behoud van vitamine C, A en E en bevat het geen BPA, pvc, lood en ftalaten. 

Ook de Difrax s-fles, helpt tegen darmkrampjes en is te gebruiken wanneer je een combinatie van borst- en flesvoeding geeft. Deze fles heeft een S-vorm waardoor de speen constant gevuld is met voeding. Het ventiel op de bodem, zorgt ervoor dat de fles niet  waardoor je baby minder last heeft van darmkrampjes, boeren en spugen.

De Philips Avent Naturel Airfree fles helpt volgens klinisch onderzoek niet alleen tegen darmkrampjes, maar ook tegen huilerig gedrag. Het AirFree-ventiel is ontworpen om ondertussen lucht weg te houden uit de buik, om krampjes, gas en brandend maagzuur te voorkomen 

Fles én borstvoeding 

Wanneer je fles- en borstvoeding wil combineren, is het verstandig om een fles uit te kiezen die hierop berekend is. Zoals hiervoor gemeld, hebben de flessen van Dr. Brown’s, Difrax en Philips Avent dat. Brede flessen zijn ontworpen om de switch tussen borst- en flesvoeding te bevorderen. De Philips Avent fles uit de natural lijn, is gemaakt om de overgang tussen borst – flesvoeding te vergemakkelijken. De flesspeen bootst de moederborst na. De Medela Calma+of flesweigering geminimaliseerd wordt. Switchen tussen borst en fles is daarom geen enkel probleem. 

Flesaccessoires 

Zoek je nog de juiste accessoires om bijvoorbeeld de drinkfles van jouw baby goed schoon te krijgen? Bij ons vind je handige flessenborstels en flesreinigers