7 weken zwanger

7 weken zwanger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoera! Je bent alweer beland in week 7 van je zwangerschap. Benieuwd hoe het staat met de ontwikkeling van je baby en wat er allemaal gebeurt in jouw lichaam? Lees dan snel verder.

Jouw baby in week 7 van je zwangerschap
Het kleine wezentje in je buik is nu ongeveer zo groot als een bosbes (en wel 10.000 keer groter dan bij de conceptie!) Het heeft een enorm hoofd, in vergelijking met de rest van zijn lichaam. De contouren van het gezichtje beginnen vorm te krijgen, het hart begint bloed rond te pompen en de kraaloogjes verplaatsen van de zijkant naar de voorzijde van het gezicht, waar ze natuurlijk horen.

Jouw lichaam in week 7 van je zwangerschap
Je buik zal er nog normaal uitzien en je borsten zijn misschien ook nog niet aan het groeien. Toch is er een goede kans dat je lichaam nu wel zwanger begint te voelen. Je lichaam is al keihard aan het werk voor je baby en de HCG productie is in volle gang. Het is dus niet vreemd als je merkt dat je nu veel sneller moe bent of slap voelt. In deze periode kun je ook vaak lastiger slaap vatten.

Je favoriete gerecht smaakt opeens niet lekker meer en terwijl je niet verkouden bent, heb je een verstopte neus. Zodra je lichaam aan de hormonen en de zwangerschap gewend is, verdwijnt je verstopte neus weer. Je smaak zal nog wel even anders zijn.

Kraamzorg
In de eerste acht tot tien dagen na je bevalling helpt de kraamhulp je bij de verzorging van je kindje. Daarnaast zorgt zij ervoor dat jij goed kan herstellen en genieten van je baby. Het is slim om de kraamzorg voor de 16e week van je zwangerschap geregeld te hebben.

Aanmelden voor Moeders voor Moeders
Tegenwoordig kampt maar liefst 1 op de 6 stellen met vruchtbaarheidsproblemen. Waarschijnlijk ken je hier in je omgeving ook voorbeelden van en weet je dat dit vaak veel verdriet met zich meebrengt. Als je nog geen 12 weken zwanger bent kun jij deze wensouders helpen. Hoe? Simpel! Door mee te doen met Moeders voor Moeders

 

Hoe heb jij deze week van je zwangerschap ervaren? Laat hieronder je reactie achter voor andere (aanstaande) ouders!