Babykleertjes wassen

Babykleertjes wassen

In nieuwe babykleertjes, luiers en beddengoed voor de wieg kunnen stoffen zitten, die het huidje van je baby kunnen irriteren. Was dus alles eerst een keer voor je het gebruikt. Waar moet je nog meer op letten als je babykleertjes wast?

Omdat het huidje van je baby heel gevoelig is, is het belangrijk om de kleertjes te wassen met een anti-allergie wasmiddel, of een wasmiddel speciaal voor baby's. Dit heeft een PH-neutrale waarde en is dermatologisch getest. Zo weet je dat het huidje van je baby goed beschermd is.

Lekker zachte babykleertjes zijn natuurlijk fijn, maar wasverzachter gebruiken, dat kan je beter niet doen. Het bevat geur- en kleurstoffen en die kunnen het babyhuidje irriteren. Let er ook op of er wasverzachter is toegevoegd aan het wasmiddel.

Hoewel er vaak wasmiddel door je wasmachine gaat, is hij toch minder schoon dan je denkt. Daarom kun je het beste eens in de zoveel tijd de machine leeg laten draaien, op 90 graden. 

Tegenwoordig wordt steeds meer gehamerd op wassen op lage temperaturen, maar wist je dat kleertjes wassen op 60 graden veel beter is voor je baby? Hetzelfde geldt voor strijken: dit kan je het best zo heet mogelijk doen. Dan blijft er geen bacterie meer achter.