De juiste zwangerschapsbh in 4 stappen

Tijdens de zwangerschap groeit niet alleen je buik: je borsten worden ook groter. Tijd voor nieuwe bh’s dus! Maar welke zwangerschapsbh of voedingsbh moet je hebben en welke zit fijn? Hieronder tips en een stappenplan voor het vinden van de juiste.

Stap 1. Zwangerschapsbh of voedingsbh?

Voor het vinden van de juiste bh is het handig om eerst te bedenken wat je zoekt: een zwangerschapsbh of een voedingsbh? Het verschil tussen een zwangerschapsbh en een voedingsbh zijn de clips, met de clips bij een voedingsbh kan je de cups losmaken en makkelijk voeden. Een zwangerschapsbh heeft geen clips.

 

Zwangerschapsbh

Je kan kiezen voor een (seamless) zwangerschapsbh, ook wel een meegroeibh genoemd. Deze bh’s kan je je gehele zwangerschap doordragen, omdat de stof goed meerekt en stevig is. De meegroeibh’s kunnen 1 á 2 maten meegroeien. Daarnaast zitten er in deze bh’s geen naden verwerkt waardoor het draagcomfort erg hoog is. Er zijn ook seamless meegroeibh’s in het assortiment met voedingsmogelijkheden.

bekijk zwangerschapsbh's ›

Voedingsbh

Een voedingsbh is speciaal ontworpen om borstvoeding te geven. Wil je de bh alvast dragen tijdens de zwangerschap? Dat kan! Draag deze bh dan in het begin van je zwangerschap op het één na strakste haakje. Wanneer je omvang en borsten groeien, kan je de bh hierop aanpassen.
Koop je een voedingsbh vanaf week 36 van je zwangerschap óf als je net bevallen bent? Kies dan een voedingsbh die goed zit op het laatste haakje. Wanneer je omvang en stuwing afneemt kan je eenvoudig de bh wat strakker zetten.

 

Stap 2: Voedingsbh met of zonder beugel?

Voor de nacht en in de eerste dagen na je bevalling is een voedingsbh zonder beugel fijn. Deze bh’s voel je bijna niet zitten én zorgen ervoor dat je borsten ondersteund worden en zoogcompressen goed blijven zitten.

De voorgevormde voedingsbh’s met beugel zijn fijne bh’s voor tijdens de zwangerschap of ná de kraamperiode. Met de voorgevormde cups passen de bh’s altijd mooi onder je kleding.

 

bekijk voedingsbh's ›

Stap 3. Welke cupmaat heb ik?

Het meten van je cupmaat kan gemakkelijk met een meetlint.

1. De cupmaat bepaal je door de volle omvang van je borsten te meten over de tepellijn. Meet de omvang, terwijl je een passende bh draagt.
2. De omvang meet je strak onder je borsten. Let erop dat het meetlint horizontaal blijft. Dit is de onderwijdte.


Tip: Kom je niet uit op een 0 of 5 aan het einde? Dan rond je het getal af naar beneden of boven. Bijvoorbeeld: 82 wordt 80, 83 wordt 85.

*De maattabel is een richtlijn die wordt gegeven, maar bedenk wel dat elke vrouw uniek is. De tabel geeft een indicatie van de bhmaat. Kijk daarom goed of je bh juist zit.

Maattabel zwangerschapsbh

Cupmaat B C D E F G
70 85 87.5 90 92.5 95 97.5
75 90 92.5 95 97.5 100 102.5
80 95 97.5 100 102.5 105 107.5
85 100 102.5 105 107.5 110 112.5
90 105 107.5 110 112.5 115 117.5
95 110 112.5 115 117.5 120 122.5

 

Cupmaat A B C D E F G H
70 S S S M M M L L
75 S S M M M L L L
80 M M M M L L XL XL
85 M M M L L L XL XL
90 L L L L L XL XL XL
95 L L L XL XL XL XL XXL
100   XL XL XL XL XL XXL XXL
105   XL XL XL XL XXL XXL  
110     XXL XXL XXL XXL    

 

Stap 4. Zit mijn bh goed?

Je kunt vaak zelf wel merken of je bh goed zit. Mocht je twijfelen, dan zijn er verschillende punten om het te beoordelen:

  • Kijk of je borst in de cups past. Let op of er geen bobbels langs de cup-randen omhoog komen.
  • Let ook op of geen stukje borst onder de bh uitkomt.
  • Bij een beugelbh moet je goed op de zijkanten letten: zit de hele borst goed binnen de beugel? Zo niet, probeer dan een grotere cupmaat of een strakkere omvang.
  • Verschillen de linker- en rechterborst in maat? Kies dan de cupmaat die bij de grootste borst past.
  • Bij de onderwijdte mag de bh niet tekenen. Je moet nog makkelijk twee vingers onder de band kunnen krijgen, maar het mag ook niet te los zitten.
  • Trekt de bh op de rug een stuk omhoog, dus vormt deze een boog in plaats van een horizontale lijn, dan is de onderwijdte te groot.

 

Twijfel je na het passen van de bh of de maat goed is? Kom langs in één van onze winkels en wij helpen je bij het vinden van de perfecte bh. En bekijk hier al onze zwangerschapskleding of voedingskleding online!

Extra hulp nodig? Bekijk hieronder onze keuzehulp!