Voedingskussen – zo gebruik je het! 

Voedingskussen, zwangerschapskussen, wokkel, slurf; dit kussen heeft inmiddels heel wat koosnaampjes gekregen. Hoe je het ook noemt, grote kans dat je er stiekem een beetje van gaat houden. Maar waarom eigenlijk? En waarom is het handig om hem al tijdens de zwangerschap in huis te hebben?

 

 


Tijdens de zwangerschap

Een voedingskussen kan tijdens de zwangerschap ondersteuning bieden tijdens het slapen. Gelukkig krijgt niet iedereen last van bekkenklachten, maar mocht dit al vroeg in de zwangerschap starten dan kan het kussen helpen bij het aannemen van een goede houding tijdens het slapen. Zo lig je met die groeiende buik toch nog lekker én comfortabel!

 


Tijdens het voeden

Het voedingskussen heeft natuurlijk deze naam gekregen omdat het met name is bedacht om het voeden makkelijker te maken. Of je nu borstvoeding of kunstvoeding geeft; door de handige vorm kun je het kussen zo neerleggen dat jij wordt ondersteund en geen lamme arm krijgt. Zeker in het begin wil je mini nog wel eens rustig de tijd nemen voor zo’n sessie, handig dat je er dan geen slapende arm aan overhoudt en je baby’tje ondertussen heerlijk ligt.


Babynestje

De doomoo Softy is een multifunctioneel kussen voor zowel mama als baby. Als je mini nog heel klein is en nog niet uit zichzelf kan rollen kun je van dit kussen een babynestje maken. Zo maak je het liggen in de box wat knusser en voelt die kleine hummel zich geborgen. Wist je dat er zelfs kussenhoezen bestaan om van dit voedingskussen een nestje te maken? Zo weet je zeker dat de lange kanten niet uit elkaar schuiven.

 


Knuffel

Niet meer zwanger, klaar met borstvoeding of kunstvoeding en jij bent weer volle bak aan het werk? Dat is geen reden om het kussen weg te leggen! Inmiddels heb jij je slaaphouding namelijk helemaal gevormd naar dit fijne kussen. Zelfs het gesputter van partnerlief weerhoudt jou er niet van om gezellig met je kussen in slaap te vallen.