Alles over babyfoons

Beeld

Je kunt ervoor kiezen om een babyfoon met beeld aan te schaffen. Veel ouders vinden dit een geruststellend idee, omdat je zo precies kunt zien of je kleintje nog lekker - en vooral veilig - slaapt. Er zijn veel verschillende opties op het gebied van babyfoons met beeldschermen. Zo kun je ervoor kiezen om een babyfoon met bijgeleverd beeldscherm te kopen, maar er zijn ook veel opties waarbij je het beeld eenvoudig via een app kunt zien op je telefoon.

shop babyfoons met camera ›

Geluid

Op het gebied van geluid zijn er veel verschillende dingen waar je op kunt letten. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je helder en duidelijk geluid ontvangt vanuit de babyfoon. Zo hoor je precies wanneer je kleintje een geluidje maakt tijdens het slaapje of juist wakker begint te worden. Daarnaast zijn er ook babyfoons met een terugspreekfunctie. Je kunt dan op afstand tegen je kleintje praten of een mooi slaapliedje zingen. Niet de stem van een nachtegaal? Geen probleem, want er zijn ook babyfoons die slaapliedjes voor je kunnen afspelen. Ook is het verstandig om je te verdiepen in de geluidsactivatie van de babyfoon. Als je kindje ziek is wil je misschien wel elk kuchje horen, maar als je je slaap zelf heel hard nodig hebt is het fijn om niet bij elke draai wakker te worden. Tot slot is het op het gebied van geluid handig om te letten op de volumeregeling. Je kunt je voorstellen dat het geluid wat harder mag staan als je gezellig zit te dineren met vrienden.

Bereik

De keuze voor het bereik van de babyfoon is afhankelijk van waar jij de babyfoon gaat gebruiken. Bij veel babyfoons staat het bereik aangegeven op de verpakking. Let wel op; het kan soms zijn dat het daadwerkelijke bereik wat kan tegenvallen door muren en plafonds. Als je kiest voor een babyfoon die bereik heeft via internet, heb je natuurlijk geen last van beperkingen op het gebied van bereik. Je moet hierbij alleen wel een goede internetverbinding hebben.

Verbinding

Een veilige verbinding is één van de belangrijkste dingen om op te letten bij een babyfoon. Met een DECT babyfoon heb je dit probleem niet. Hierbij is afluisteren namelijk niet mogelijk. Het nadeel van deze vorm is wel dat het niet 100% stralingsvrij is. Bij deze babyfoons is het dus verstandig om deze niet direct naast het bedje van je kleintje te zetten.

Uitbreiden

Heeft je kleintje een grote kamer en wil je daarom een goed overzicht hebben? Dat kan! Veel babyfoons zijn eenvoudig uit te breiden met een extra camera. Ook handig als je meerdere kindjes graag in de gaten wilt houden.

shop alle babyfoons ›

Vind je het lastig om hierin een keuze te maken? Laat je dan adviseren in één van onze winkels of gebruik onze keuzehulp. Om jou te helpen bij het vinden van een babyfoon die bij jouw wensen past hebben we een keuzehulp opgesteld. Aan de hand van een aantal vragen wordt aan het eind bepaald welke babyfoon het beste is voor jou. Je kunt de babyfoon meteen online shoppen of ga langs in één van onze winkels.

naar de keuzehulp ›