Medela borstkolven

Medela is de expert op het gebied van borstvoeding. Moedermelk bevat alle belangrijke voedingsstoffen en antistoffen die je baby nodig heeft om te groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Medela ontwikkelt al 50 jaar artikelen die de borstvoeding ondersteunen en om het je zo makkelijk mogelijk te maken. De combinatie van ervaring, onderzoek en innovatie maakt de artikelen uniek en zorgt voor een prettige borstvoedingsperiode.

bekijk alles van medela ›

borstkolven

Medela ontwikkelt borstkolven van de hoogste kwaliteit, ook de meeste ziekenhuizen maken gebruik van Medela borstkolven. Dankzij de unieke 2-Phase Expression® Technology van Medela kunnen moeders meer melk afkolven in minder tijd. Bovendien bootst deze technologie het natuurlijke zuigritme van de baby na.

 

shop nu ›

moedermelk opvangen en bewaren

Moedermelk bevat alle natuurlijke vitamines en voedingsstoffen die je baby nodig heeft, daar moet je zorgvuldig mee omgaan! Medela biedt verschillende manieren om je melk goed en gemakkelijk op te vangen en te bewaren.

 

shop nu

moedermelk voeden

Borstvoeding is altijd het beste voor je baby. Toch kan het voorkomen dat een voeding niet "live" gegeven kan worden. Bijvoorbeeld omdat jij en je kindje soms niet bij elkaar kunnen zijn voor een voeding, of omdat het drinken aan de borst nog niet helemaal goed gaat. Calma is een revolutionair voedingssysteem, speciaal ontwikkeld voor moeders die hun baby toch met moedermelk willen voeden.

 

shop nu ›

borstverzorging

Het assortiment borstverzorgingsproducten van Medela biedt je praktische producten om je tepels en borsten te verzorgen tijdens de borstvoedingsperiode. Disposable zoogkompressen zijn speciaal ontworpen voor wie veel last heeft van lekkende tepels. Een droge huid of tepelkloven? Gebruik dan PureLan tepelzalf gemaakt van 100% natuurlijke lanoline. Zo natuurlijk dat dit zelfs niet verwijderd hoeft te worden voor de borstvoeding.

 

shop nu ›

omgaan met moedermelk en overige producten

Medela biedt een compleet assortiment om moedermelk op te vangen, te bewaren, te voeden, én de producten veilig te steriliseren. Je steriliseert bijvoorbeeld gemakkelijk en veilig met Medela’s Quick Clean magnetronzakken, zeer geschikt om onderweg, op vakantie of op je werk te gebruiken. .

 

shop nu ›

De juist maat PersonalFit™ borstschild kiezen

Zorg ervoor dat je een borstschild in de juiste maat gebruikt. Dit is essentieel om effectief te kunnen kolven, het helpt de melkstroom te optimaliseren. Onderstaande video of handleiding helpen je op weg.

Redenen om een andere maat te proberen:

  • Schuurt je tepel langs de schacht en voelt dit oncomfortabel aan?
  • Kun je zien dat een overmatig deel van de tepelhof in de schacht wordt getrokken?
  • Is er sprake van zichtbare roodheid?
  • Kleurt je tepel of tepelhof wit?
  • Voel je na het afkolven dat er melk is achtergebleven in de borst?
 

Als je ook maar een van deze vragen met «JA» hebt beantwoord, probeer dan een andere maat op basis van de onderstaande meetinstructies.
Raadpleeg een lactatiekundige of borstvoedingsspecialist als je nog twijfelt of je de juiste maat hebt gekozen.

Medela PersonalFit™

Stap 1

Meet met behulp van een liniaal of meetlint de diameter van je tepel aan de basis (over het midden) in millimeters (mm). De tepelhof niet meemeten.

Stap 2

Bepaal op basis van de uitkomst je maat PersonalFit™ borstschild. Voorbeeld: Als de diameter van jouw tepel 17 mm bedraagt, adviseren wij het PersonalFit™ borstschild in de maat 21 mm.

de maat van je borstschild testen

Begin met de 24 mm die met je kolf is meegeleverd of met de maat die je op basis van je meting hebt bepaald.

Centreer de tepel en plaats het borstschild voorzichtig op de borst.

Aanpassen om Maximaal Comfortabel Vacuüm en optimale zuigkracht te bereiken.

Beoordeel aan de hand van de afbeeldingen hiernaast terwijl kolvend in de afkolffase (na de stimulatiefase).