verantwoord ondernemen

milieuvriendelijke productie

Bij Prénatal streven we ernaar onze producten steeds duurzamer te maken. We kijken hierbij zowel naar waar de producten van zijn gemaakt als naar hoe de producten zijn gemaakt. Onze focus ligt hierbij op textiel producten en we brengen alles in kaart: van kleding tot badaankleding en speelgoed.
Één van onze ambities is om ons aandeel duurzaam katoen te verhogen naar 67% in 2024. Onze duurzaam katoen producten zijn te herkennen aan de volgende logo’s:

 

Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard (GOTS) is het meest vertrouwde keurmerk voor textiel gemaakt van biologisch geteelde grondstoffen. Producten met dit label zijn bovendien bij elke stap in de keten gecertificeerd op diverse milieu en sociale criteria. Ze bestaan uit minimaal 70% biologisch materiaal (“Made with organic”) of uit minimaal 95% biologisch materiaal (“Organic”).  

 

Prénatal label

Producten met dit label zijn gemaakt van biologisch katoen dat is gecertificeerd door internationale standaarden. Het katoen is geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en met aandacht voor waterverbruik, biodiversiteit en het ecosysteem. 
 

Wist je dat we naast het verduurzamen van onze producten ook kijken naar hoe we onze bedrijfsvoering kunnen verduurzamen? Zo werken we aan duurzame webshop verpakkingen, verkopen we duurzame shoppers en scheiden we afval voor de circulaire economie. 


Meer weten over onze ambities en resultaten? Lees ons meest recente MVO Jaarverslag!