verantwoord ondernemen

interne bedrijfsvoering

Omdat we bij Prénatal veel waarde hechten aan duurzaamheid, mens en milieu is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) verankerd in de bedrijfsvoering van Prénatal. Prénatal zoekt continu naar haalbare stappen om maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven. Wij geloven dat onze initiatieven een verschil kunnen maken in een wereld waarop de allerkleinsten nog lang en gezond moeten leven.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen krijgt binnen Prénatal op heel veel manieren in de praktijk vorm, onder meer middels de interne MVO Werkgroep. Van het waarborgen dat onze producten in het buitenland onder goede werkomstandigheden worden gemaakt tot het verminderen van onze eigen milieu-impact. Dit laatste wordt onder andere bewerkstelligd door de volgende punten:

  • Energiebesparende maatregelen - Er wordt gekeken naar verschillende mogelijkheden om ons energieverbruik te verminderen. Dit bespaart (uiteindelijk) geld én is goed voor het milieu. Een voorbeeld is de omschakeling naar LED verlichting bij renovaties in bestaande winkels en ons servicekantoor, en bij de bouw van nieuwe winkels. Tevens heeft het servicekantoor een WKO-installatie waardoor het gasgebruik nihil is.
  • Duurzame energie - In 2017 zijn we volledig overgegaan naar groene stroom van Europese wind.
  • Afvalmanagement in onze winkels - Al onze winkels scheiden actief plastic en karton. Dit afval wordt opgehaald door Suez, dat middels innovatief afvalmanagement een bijdrage levert aan de circulaire economie.
  • Milieuvriendelijke winkelbevoorrading – Onze transportpartner zorgt voor minder uitstoot van o.a. CO2 door schone vrachtauto’s en goed opgeleide chauffeurs van wie het rijgedrag en brandstofverbruik zeer periodiek gemonitord en besproken wordt. Daarnaast draagt een slimme routeplanning bij aan een milieuvriendelijkere bevoorrading.
  • Mag het een tasje minder zijn? - Om zwerfvuil tegen te gaan verkopen wij shoppers die lang te gebruiken zijn.
  • Duurzaam druk- en printwerk - Onze folders en halfjaarlijkse magazine worden gedrukt volgens de ISO 9001, 12647 en 14001 normeringen en op PEFC gecertificeerd papier.

Wil je meer weten over Prénatal en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Neem contact met ons op via prenatal.nl/contact.