Draagzakken en draagdoeken

Na negen maanden je kindje dichtbij je dragen, wil je je kleintje uit de buik het liefst zo dicht mogelijk bij je houden. Toch? Dit is één van de fijnste voordelen van het dragen van je kindje in een ergonomische draagzak of draagdoek. Maar er zijn nog veel meer voordelen. Zo is het voor je baby ook heel fijn om na negen maanden nog steeds dicht bij mama of papa te zijn; want op die manier voelt je kleine zich veilig en geborgen. Het is voor baby’tjes namelijk ook best even wennen aan al die prikkels, dat licht en lawaai.

Maar ergonomisch dragen heeft ook praktische voordelen! Om te beginnen heb je je handen vrij tijdens het dragen van je kindje. Je kunt dus prima intussen nog een wasje draaien of een spelletje doen met de oudste. Ook als je op pad gaat is het fijn om niet altijd met een kinderwagen of buggy te hoeven slepen. Scheelt weer ruimte én gedoe! Welke draagzak of draagdoek je dan kiest, ligt geheel aan je voorkeur en wensen.

 

Draagdoeken

Draagdoeken kan je onderverdelen in twee soorten: de geweven draagdoek en de rekbare draagdoek. Deze laatste variant kun je bij ons kopen van o.a. het merk ByKay. Een draagdoek dien je zelf vooraf te knopen, voor je je kindje er in zet. Dit vergt in het begin wat oefening, maar je krijgt er sneller handigheid in dan je denkt. Het grootste voordeel van een draagdoek is dat hij altijd mooi en perfect zit, hoe groot of klein je kindje ook is. Een draagdoek kan je lang blijven gebruiken omdat je het formaat steeds kan aanpassen aan je kleintje. In een geweven draagdoek kun je de kleine zelfs tot peuterleeftijd dragen. Bij een rekbare draagdoek gaat het op een gegeven moment wat ‘zwaarder’ voelen, maar dit is wel weer een super comfortabele stof.

shop draagdoeken ›

 

Draagzakken

Denk je dat knopen misschien minder geschikt is voor jou, dan kan je eens kijken naar een voorgevormde, ergonomische draagzak. Deze zijn snel en eenvoudig in te stellen en je hoeft hierbij niet te leren knopen. Dankzij het handige systeem met gespen, heb je je draagzak zo veilig vastgeklikt! Je kan je kindje in een ergonomische draagzak zo lang dragen als je zelf wil, want dankzij de ergonomische draagpositie, zit je kindje heel natuurlijk en geboren dichtbij jou. Er zijn draagzakken die je vanaf de geboorte (3,2kg) al kan gebruiken, dus zelfs pasgeboren kindjes kunnen veilig in een voorgevormd draagsysteem gedragen worden. Hij is compact en je pakt ‘m makkelijk mee. Je hebt daarnaast ook minder snel de kans dat je draagzak vies wordt, in tegenstelling tot de draagdoek waarbij de lange stof nog wel eens de (vieze) grond kan raken.

shop draagzakken ›

 

Keuzehulp draagsystemen

Een of draagzak of draagdoek kiezen kan best moeilijk zijn. Zeker met de grote keuze die er tegenwoordig is. Hoe vind je de perfecte drager voor jullie? Gebruik dan onze keuzehulp draagsystemen. Door het beantwoorden van 5 vragen vind je de drager dat het beste bij je past.

naar de keuzehulp ›

Wat je keuze ook wordt: doe wat goed voelt voor jou en waar jij als ouder achter staat. Veel draagplezier!