ABZ matrassen

ABZ staat voor een kwalitatief hoogwaardig assortiment kindermatrassen. Constante innovatie heeft ervoor gezorgd dat ABZ de specialist is in baby- en kindermatrassen. ABZ werkt uitsluitend met kindvriendelijke en milieuvriendelijke materialen.
Alle materialen en matrassen zijn Öko gecertificeerd en worden geproduceerd in de EU.

Een goed matras is van belang voor je kindje

Een kind in de groei heeft een matrasje van hoge kwaliteit nodig om later een correcte houding te hebben en rugklachten te voorkomen. Omdat een baby in de eerste maanden van zijn leven zo'n 20 uur per dag in het bedje doorbrengt is een goed kindermatras ontzettend belangrijk. De eerste 3 jaar van een baby staan gelijk aan 8 slaapjaren van de papa en/of mama. De belangrijkste zaken voor het kopen van een matrasje zijn de steun die het matras het kindje geeft en de ventilatie.


Anti-allergie

Een matras is de ideale omgeving voor de vorming van huisstofmijt. Het is er warm en vochtig en er is in ruime mate voedsel voorhanden in de vorm van huidschilfers. Aangezien de huisstofmijt 25-30% van alle allergieën en 50% van astmaproblemen veroorzaakt, is het eerste doel de huisstofmijt te bestrijden. De matrasjes van ABZ zijn anti-allergisch behandeld d.m.v. de Medicott behandeling. Medicott is een blijvende anti-allergische behandeling, door het zuiver maken van de katoen van bij de start van de productie.

Steun

Een matras dient zich plaatselijk te vormen naar de druk van het hoofd, de schouders en de heupen waardoor de wervelkolom recht blijft.

Ventilatie

Wanneer een kindje 20 uur per dag in het bedje ligt is ventilatie erg belangrijk. Matrasjes met extra vochtregulatie kunnen je hierbij helpen. Ook het regelmatig keren van het matrasje is een goed idee. Daarnaast kun je regelmatig het hoofd- en voetenzijden, draaien, dat zorgt ervoor dat het matrasje langer mee kan gaan.

 dikte     maat    densiteit afneembare wasbare hoes op maat laten maken vocht- regulatie warmte- regulerend prijs  bekijk product 
Polyether* 7 cm 40 x 80 D25
29.99 shop nu ›
Polyether* 10 cm 60x 120 D20
29.99 shop nu ›
Polyether* 10 cm 60 x 120 D25
49.99 shop nu ›
Comtex HR40* 11 cm 60 x 120 HR40
79.99 shop nu ›
Binnenvering** 13 cm 60 x 120 D25
89.99 shop nu ›
Pocketvering** 13 cm 60 x 120
70 x 150
HR40
129.99 shop nu ›
Airgosafe topper* 60 x 120
39.99 winkels ›
Comtex HR30* +Airgosafe topper 60 x 120
70 x 150
HR30
119.99 shop nu ›
Binnenvering** +Airgosafe topper 60 x 120 D25
129.99 winkels ›

*    Deze matrassen zijn anti-allergisch en tegen de groei van bacteriën en schimmels behandeld.
**  Deze matrassen zijn bewerkt op het zuiver maken van een 100% katoenen doek, zodat de hoes anti-allergisch is wat betreft schimmels en huisstofmijt (Medicott®behandeling).

Bedje veilig opmaken in 6 stappen

Een kinderbedje moet voldoen aan een aantal eisen; zorg bijvoorbeeld dat je het bedje kort en strak opmaakt
en dat je baby het niet te warm heeft. Gebruik geen dekbed, hoofdbeschermer of kussen tot je kindje twee jaar is.
Lees hieronder hoe je in 6 stappen het bedje veilig opmaakt.
Stap 1

Leg de matrasbeschermer op de bedbodem om slijtage aan het matras te voorkomen.

Stap 2

Leg het matras er los op. Het matras moet stevig en dik zijn, zodat je kindje er niet onder terecht kan komen. Daarnaast moet het matras vlak zijn en goed aansluiten in het bedje.

Stap 3

Gebruik liever geen zeiltje of matrashoes met een ondoordringbare laag. Wil je dit toch, leg het dan niet onder het hoofdje van je kind. Niet-ventilerend of isolerend materiaal kan oververhitting veroorzaken en de ademhaling belemmeren.

Stap 4

Gebruik een molton hoeslaken om je matras te beschermen tegen vocht. Vouw de molton strak om het matras heen om te voorkomen dat er plooien ontstaan.

Stap 5

Leg hier een (hoes)laken overheen.

Stap 6

Maak het bedje kort en strak op met een lakentje en een dekentje. De voetjes moeten tegen het voeteneinde aankomen en het beddengoed tot aan de schouders. Stop laken en deken goed in aan de zijkanten en het voeteneinde. Gebruik geen dekbed voordat je kindje twee jaar is.


AirgoSafe, de ideale matras "topper"

De Airgosafe is veilig, comfortabel en hygienisch - de perfecte keuze voor uw kind.

Door zijn hoge opbouw is deze topper vooral voor baby’s uitzonderlijk veilig door de vlotte warme luchtafvoer én aanvoer van verse lucht. ondraaglijk warm slapen is een vaak voorkomend probleem, maar door deze luchtdoorlatende matrastopper te gebruiken wordt de lichaamstemperatuur onder controle gehouden en het nachtelijk zweten tegengegaan overtollige transpiratie verdampt, waardoor het lichaam zijn ideale temperatuur behoudt.

De Airgosafe matrastopper is 100% anti-allergisch, er kunnen zich geen bacteriën, huismijt of schimmels ontwikkelen.

LifestyleXperience & ABZ

ABZ was te zien op RTL4 in het lifestyleprogramma "LifestyleXperience". Deze uitzending was volledig gericht op "zwangerschap en baby". ABZ was te zien bij het onderdeel matrassen waarin het productieproces bij ABZ aan bod kwam, alsook werd er uitleg gegeven over de samenstelling, gebruik en onderhoud van een goed matras.

null
null