DierenPark Amersfoort, dé dierentuin voor kinderen van alle leeftijden

DierenPark Amersfoort is het uitje voor de hele familie. Klim boven beren, spot giraffen vanaf je fietsboot en kom glijden in de Toren van Ostia in het nieuwe leeuwenverblijf. In dit park ontmoet je de dieren op een unieke manier. Loop tussen gieren in Snavelrijk, ontmoet de luiaards in De Nacht en klauter langs de hyena’s. In DierenPark Amersfoort klim je over, onder, achter, boven en tussen de dieren!

Kraambezoek

Hoera: er is een olifantje geboren! Moeder Kina is bevallen van bulletje Thabo. Neem een kijkje in het Rijk der Reuzen en zie het kleine mannetje spelen met dreumes Yunha en de rest van de olifantenfamilie. DierenPark Amersfoort is de enige dierentuin waar vier generaties olifanten samen wonen. Prachtig om te zien.

Tip: Iedere schoolvakantie is er nog meer te beleven in dit kindgerichte park. Deze herfstvakantie staat volledig in het teken van dinosauriërs. Er is namelijk voor het eerst een bevrucht dino-ei ontdekt in het Dinopark. Help jij mee het ei te beschermen? Een donker woud, een mysterieuze ontdekking en overal dinosaurussen op de loer. Kom naar de DinoAdventures en beleef het avontuur van je leven!

Achter de schermen

Wist je dat DierenPark Amersfoort de perfecte dierentuin is voor als je met de kinderen op pad wil? De kleintjes kunnen er op het apeneiland tussen de maki’s lopen, in het donker op zoek gaan naar de luiaard en andere nachtdieren en neuzen bij de tijgers. In de schoolvakantie zijn er leuke evenementen waarbij kinderen bijvoorbeeld mee kunnen op dierenexpeditie achter de schermen, poeppluizen bij de olifanten of in de legertruck mee op avontuur tussen de dino’s. Bekijk alles op de website van de dierentuin of download de gratis app.

“Hier kun je boven beren klimmen, met de glijbaan langs de hyena’s glijden, op bezoek in de burcht bij de dassenfamilie en spetteren in de bosbeek!’’

Op woensdagmiddag en in het weekend kunnen alle waaghalzen enorme spinnen en sissende kakkerlakken over hun hand laten lopen tijdens Koele Knuffels.

Nieuw leeuwenverblijf

Het nieuwe leeuwenverblijf in DierenPark Amersfoort is geopend! Ontmoet de nieuwe leeuwen en ontdek het spectaculaire verblijf! Hier ontmoeten de bezoekers de leeuwinnen zussen Zaila, Lewa en Sabi, en de mannetjes leeuw Dukat. Daarnaast speelt de bekende Klim Alles-route voor kinderen een centrale rol. Via een mysterieuze kerker kom je uit midden in het leeuwenverblijf. Zo sta je als bezoeker als het ware tussen de leeuwen. Beklim daar de Toren van Ostia en laat je aan de top verrassen!

Knuffelen

Jellow is een grote knuffelbeer! In het weekend en de vakanties kom je Jellow en zijn vriendje overal tegen in het dierenpark. Begroet hem met een dikke knuffel op het Berenplein, maak samen een ritje in de Carrousel of ga samen op de foto.

App

Met de gratis DierenPark Amersfoort-app kom je meer te weten over de dieren die in onze dierentuin wonen. Als je door onze dierentuin loopt, kun je tegelijkertijd je route navigeren door het park, informatie vinden over onze dieren en het dagelijkse programma bekijken. Je kunt zelfs een notificatie aanzetten. Hierdoor mis je bijvoorbeeld nooit meer een ‘Ontmoet de Dierverzorger-moment’ en weet je altijd wanneer de Koele Knuffels zijn! De app is speciaal gemaakt om het jou een stuk makkelijker te maken, wanneer je het park bezoekt! Verder zijn er in deze dierentuin veel speeltuinen te vinden en kun je samen bijtanken in gezellige horecalocaties. Het park is prachtig gelegen midden in het bos en is ook goed te bereiken met het OV.

 

Tot ziens in DierenPark Amersfoort!