Hoe fotografeer ik mijn kindje? 4 Tips van de fotograaf

Hoe fotografeer ik mijn kindje? 4 Tips van de fotograaf

In een studio heb je alle middelen voor handen om prachtige foto's te maken van je kindje(s). Daarom zijn photoshoots altijd zo populair. De beste belichting en mooiste outfits, alles klopt. Maar hoe kun je zelf thuis mooie foto's maken je kindje? Fotograaf Bart Brussee geeft zijn 4 beste tips!


Contact met je kindje
“Het allerbelangrijkst is het contact met je kindje op het moment dat je fotografeert”, vertelt Bart. Kijk tijdens het fotograferen langs je camera zodat je kindje je aan kan kijken. Door die interactie krijg je de meest natuurlijk emoties op het gezicht van je kleine. Je kunt in de andere hand ook een speeltje nemen om je kindje aan het lachen te maken.

Gebruik daglicht
De mooiste foto’s krijg je als je geen flits gebruikt. Je kent het wel… die foto’s waarop je kleine met grote, verschrikte ogen in de camera kijkt. Probeer daarom zo veel mogelijk daglicht te gebruiken in je foto’s. Kies een plek in huis waar veel licht naar binnen schijnt. Vaak is er ’s ochtends en ’s avonds een moment waarop de zon laag is en heel mooi naar binnen straalt.

Laag standpunt
Neem de foto’s op ooghoogte van je kindje zelf. Bijvoorbeeld ook als ze op haar buik ligt, kun je er voor gaan liggen om de foto te maken. Op het standpunt van je kindje heb je het mooiste zicht. Want als je van bovenaf fotografeert lijkt je kindje veel kleiner. Is je kindje nog klein en kan ze nog niet zitten? Dan kun je haar ook liggend fotograferen; ga daarbij zelf op een opstapje staan om van bovenaf te foto te maken (let op: veiligheid voorop!).

Lichte, effen achtergrond
“Bij de laatste fotoshoot hebben we ervoor gekozen om de achtergrond heel rustig en clean te houden”. De babys zijn liggend gefotografeerd op een wit matras. Met een rustige achtergrond komt de schoonheid van je kindje het mooiste uit. Alle aandacht voor hem of haar zonder afleiding van kleine prulletjes eromheen. Misschien heb je wel een mooie lichte, effen muur in huis?

Succes!

Heb je mooie foto’s van je kindje gemaakt of heb jij andere goede tips? Deel ze met ons en andere moeders op de Facebookpagina van Prénatal www.facebook.com/prenatal.